Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpánský turnaj 2019 vyhrálo potřetí mužstvo Paneláků

1. 1. 2020

Paneláky završily ve Štěpánském turnaji zlatý hattrick


Ve slavičínské sportovní hale se konal 26. prosince již 37. ročník Štěpánského turnaje v sálové kopané. Před výbornou diváckou kulisou byl k viděni vynikající futsal. Představila se zde celá řada současných i bývalých hráčů FC TVD Slavičín a také bývalých futsalových reprezentantů. V turnaji startovalo tradičně osm celků, které byly rozděleny do dvou skupin. Dva nejlepší týmy pak postupovaly do semifinálových bojů. Ve skupině A si postup pohlídali dva hlavní favorité turnaje a to obhájci titulu TJ Paneláky a také tým Kovaříků.


Ve vyrovnané skupině B se nakonec z postupu radovala mužstva Hadrářů a pořádající Závady Hrádek. Asi nejlepší zápas dne nabídlo hned první semifinále mezi hrádeckou Závadou a TJ Paneláky. Závada dlouho vedla 1:0 gólem trenéra štítenských fotbalistů Pavla Prešnajdera, kdy další své vyložené šance trestuhodně zahodila. A přišel zákonitý trest, kdy pouhých třináct sekund před koncem při hře bez brankáře vyrovnal Zdeněk Otava a šlo se na penalty. Ty jasně ovládly Paneláky v poměru 3:1 a s notnou dávkou štěstí postoupily do finále.


Ve druhém  semifinále porazili Kovaříci překvapivě snadno Hadráře 4:2. O třetí místo se kopaly pouze pokutové kopy a ty zvládla hrádecká Závada v poměru 4:2 a brala tak bronz. Finále bylo jasnou záležitostí Paneláků, které po výhře 3:0 mohly slavit třetí titul v řadě. V sestavě vítězů hrál prim kapitán slavičínského divizního FC TVD Petr Švach a také futsalista ligového Zlína Ivo Světlík či nestárnoucí Milan Both. V brance dominoval brankář ostravského Baníku Lumír Číž. Poděkování patří i sponzorům: NICOMA a.s. - Roman Machala , ELVA, HOPA Slavičín. Už se můžeme těšit na 38. ročník, který budou pořádat v roce 2020 Hadráři.

 

Nejlepší hráč: Ondřej Školník (Závada Hrádek)

Nejlepší střelec: Martin Holek (Kovaříci)

Nejlepší brankář: Lumír Číž (TJ Paneláky)

KOS-