Jdi na obsah Jdi na menu
 


11.ročník tenisového turnaje Legendy Open

3. 9. 2019

V sobotu 31. srpna 2019  se na antukových kurtech v areálu Oáza ve Slavičíně odehrál již jedenáctý ročník tradičního turnaje v deblu pod názvem Legendy open. Letošního klání se v parném počasí zúčastnilo osm deblových párů, které se utkaly nejdříve ve dvou základních skupinách.  Prvenství z předchozích dvou ročníků obhajovala brněnská dvojice Milan a Petr Ptáčkovi.

 Souboje v základních skupinách se obešla bez větších překvapení, možná se jen nečekala porážka dvojice Ivan Holek - Zdeněk Šiška  s párem Milan Both - Jarda Saňák. Do čtvrtfinále tak postupovaly všechny týmy, kde už se utkaly vyřazovacím způsobem na dva sety. Zde nejdříve vítěz B skupiny Petr Koseček s Liborem Matějovičem porazil dvojici Jiří Váňa a Radek Bartoš. Vítěz A skupiny a obhájce prvenství bratři Ptáčkovi si  poradili s párem Adam Chmela - Olda Majc. Dalšími semifinalisty se stal debl Josef Šándor - Michal Dorůšek, který vyřadil dvojici Ivan Holek - Zdeněk Šiška. Největší drama přineslo poslední čtvrtfinále mezi Milanem Bothem a Jardou Saňákem proti Liboru Argalášovi a Štěpánu Heiníkovi. Zde rozhodoval za stavu 1:1 na sety až super tie - break, který vyhrála dvojice Both - Saňák v poměru 16:14.

 První semifinálový duel mezi loňským druhým týmem v turnaji - Petrem Kosečkem a Liborem Matějovičem s překvapením semifinálových bojů  dvojicí Milan Both a Jarda Saňák přineslo hladký průběh a zkušenější slavičínsko - litvínovská dvojice vyhrála hladce 6:2, 6:0. Druhé semifinále přineslo tuhou bitvu a dvojice Josef Šándor - Michal Dorůšek udolala obhájce prvenství bratry Ptáčkovi z Brna v poměru 6:4, 7:5. Nutno podotknout, že obhájce prvenství sužovalo zranění, která bylo velkým handicapem. Samotné finále přineslo velmi kvalitní zápas a možná i nečekaně jasný průběh. Tenisté Petr Koseček a Libor Matějovič zůročili své zkušenosti a dvojici Josef Šándor - Michal Dorůšek vyprovodili z kurtu po setech 6:1, 6:2. Nakonec byla udělena dvě třetí místa a o ty se podělily dvojice  Milan Ptáček - Petr Ptáček a Milan Both - Jarda Saňák.

  Pořadatelé a všichni hráči děkují za podporu Městu Slavičín!

Výsledky Legendy open 2019:

 1. Petr Koseček - Libor Matějovič

2. Josef Šándor - Michal Dorůšek

3. Milan Ptáček - Petr Ptáček

3. Milan Both - Jarda Saňák

 

Objev turnaje - nestárnoucí Olda Majc

Kos.