Jdi na obsah Jdi na menu
 


VIII.ročník Legendy Open zná vítěze

7. 9. 2016

SLAVIČÍN: Tradiční turnaj v deblu na antukových kurtech ve sportovním areálu Oáza vyhrála již potřetí v historii dvojice Libor Matějovič a Petr Koseček

Na antukových kurtech ve sportovním areálu Oáza ve Slavičíně proběhl v sobotu 3. září 2016 již VIII. ročník tradičního turnaje v deblu pod názvem Legendy open. Do letošního ročníku bylo přihlášeno sedm párů, nakonec dvojice Strnad Mirek a Strnad Tomáš kvůli zranění nedorazila. Pořadatelé zaznamenali před turnajem řadu omluvenek, kvůli rodinným oslavám chybělo několik dvojic, včetně obhájců prvenství - páru Petr Miklas a Josef Fibich. Termín turnaje se křížil také s fotbalovými zápasy a proto někteří hráči museli absolvovat mistrovská utkání a dvojice manželů Hořákových jela v té době na koncert. Tím byla účast v turnaji značně ochuzena, ale i tak se sešla velmi slušná konkurence a hráči se utkali systémem každý s každým.

 

Favority turnaje bylo třeba hledat hlavně v brněnské dvojici Milan Ptáček ml. a Petr Ptáček, kteří ale hned v úvodu turnaje nestačili na místní dvojici Jaromír Smolek a Zdeněk Šiška. Jako nůž máslem procházel turnajem další favorit a to litvínovsko-slavičínský pár Libor Matějovič a Petr Koseček, kteří v turnaji nakonec neztratili jediný set a potřetí v historii dokázali toto klání vyhrát. Na druhém místě skončila dvojice Jaromír Smolek a Zdeněk Šiška, která ale v posledním duelu překvapivě podlehla deblu Juraj Sokolovič a Dalibor Majc. Třetí místo nakonec putuje do Brna zásluhou bratrů Ptáčkových a na čtvrtém místě skončilo překvapení turnaje - dvojice Libor Argaláš a Rostislav Fryzelka z Vlachovic. Turnaj se celkově vydařil, poděkování patří sponzorům a také místnímu tenisovému klubu.

 

Konečné medailové pořadí Legendy open 2016:

 

1. Libor Matějovič a Petr Koseček

2. Jaromír Smolek a Zdeněk Šiška

3. Milan Ptáček ml. a Petr Ptáček

 

Za pořadatele: Alois Strnad

 

foto Alois Stnad - http://pekosan.rajce.idnes.cz/Legendy_open_2016/

 

 

Náhledy fotografií ze složky VIII.ročník Legendy Open 2016