Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Hradišti na turnaji, nic moc

20. 12. 2013

Mezinárodní turnaj internacionálů vyhrála Trnava

Uherské Hradiště - Počtvrté v řadě nezvedli nad hlavu Internacionálové Slovácké Slavie pohár pro vítěze mezinárodního turnaje v halové kopané, který se hrál v sobotu ve sportovní hale v Uherském Hradišti. Soldán a spol. brali druhé místo. Z prvenství se radovala Trnava, které k zisku poháru pomohla jedna branka.

Jelikož oba soupeři získali po sedmi bodech a vzájemný zápas skončil remízou, o pořadí rozhodoval rozdíl ve skóre, který měli Slováci právě o jednu branku lepší. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen nestárnoucí domácí Miroslav Hlahůlek, gólmanem Pavel Barcuch a střelcem vítkovický Jan Vožník.

Celý turnaj vyvrcholil posledním zápasem mezi Slováckou a Trnavou. Hosté se v něm ujali vedení, ale vyrovnání zařídil gólman Barcuch, který šel s míčem z branky a k překvapení všech včetně gólmana ho poslal přesnou ranou k tyči. O minutu později Soldán strhl vedení na stranu Slovácké, ale Trnava vzápětí odpověděla druhým gólem. Čtyři minuty před koncem se hosté opět ujali vedení a tím pádem si řekli o vítězný pohár. V předposlední minutě ale Soldán dokázal vyrovnat, stejnému hráči v posledních vteřinách ale chybělo štěstí, aby vítězství v turnaji zůstalo doma. Míč se mu od hlavy odrazil těsně nad břevno.

V průběhu turnaje vzpomněli jeho účastníci na Josefa Geryka, trnavského legendárního gólmana, který se pravidelně účastnil vzájemných zápasů Slovácké a Trnavy. Následně Karlu Nesázelovi, vedoucímu domácího týmu, předali dar k 75. narozeninám. Zrcadlo výsledků: Slovácká - Slavičín 5:2, Hlahůlek 2, Soldán, Flašar, Červinka, - Vítkovice 7:2, Soldán 2, Kromsián 2, Barcuch, Červinka, Hlahůlek, - Trnava 3:3, Soldán 2, Barcuch.

http://www.idobryden.cz/fotbal/slovacka-druha-rozhodl-jeden-gol/5dbd0692-65de-11e3-8ebc-5254003d369b/