Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpánský turnaj 2016 vyhrálo mužstvo Nicomy

28. 12. 2016

SLAVIČÍN: Před zaplněnou sportovní halou vypálil nováček v turnaji rybník všem favoritům a dokázal tak přerušit tříletou hegemonii Kovaříků

Král je mrtev, ať žije král! Těmito slovy básníka by šel popsat letošní Štěpánský turnaj ve zcela zaplněné slavičínské sportovní hale. Již 34. ročník futsalového klání řadí tento turnaj mezi nejstarší v České republice a letos přinesl opravdu velmi kvalitní podívanou. V řadě týmů se to hemžilo divizními fotbalisty či hráči slavičínského Jerevanu, v dresu obhájců prvenství Kovaříků, hrál prim fotbalista z německého Bayernu Hof Marek Holek a nováček z Nicomy měl ve svém středu ligového hráče Zlína Jožku Hnaníčka. Osm týmů si to tak rozdalo ve dvou základních skupinách, odkud dva nejlepší týmy postupovaly do vyřazovacích bojů.

Zápasy v základní skupině přinesly řadu překvapení, dobrými výkony se prezentoval celek ze Zahradní a v A skupině nakonec  dominoval tým Paneláků, ve kterém řádil místní divizní fotbalista řádil Petr Švach. Paneláky tak už po dvou zápasech postupovaly do semifinále, ve třetím duelu však nestačily na Hadráře, kterým výhra nakonec pomohla k postupu do vyřazovacích bojů na úkor Zahradní. V B skupině, nazývané také jako "skupina smrti", byla situace hodně zamotaná a do posledních duelů nebylo o postupujících jasno. Černý Petr nakonec zůstal v rukou hrádecké Závady a do semifinále tak šla nakonec Nicoma společně s Kovaříky.

První semifinále mezi Paneláky a Kovaříky přineslo obrovskou zápletku, s chutí hrající Paneláky šly do vedení, ale v závěrečné power play inkasovaly vyrovnávací branku dvanáct vteřin před koncem. V penaltové loterii se štěstí usmálo na tým Kovaříků. Také druhé semifinále přineslo velkou bitvu, Nicoma nakonec přetlačila Hadráře v poměru 3:1 a zajistila si účast ve finále. V penaltovém rozstřelu o třetí místo vyhrály nakonec Paneláky nad Hadráři a berou z turnaje bronz. Finálový duel mezi Nicomou a Kovaříky přinesl taktickou bitvu, Nicoma šla do vedení a dařilo se jí udržet vedení až do konce a v závěru dokázala ještě navýšit své vedení na 2:0 a při svém premiérovém startu dokázali hráči Nicomy turnaj vyhrát a přerušit tak tříletou nadvládu Kovaříků. Všechna utkání v turnaji odřídili Jiří a Staňa Belžíkovi. Příští, již 35. ročník, bude pořádat tým ze Zahradní. Pořadatelé letošního klání z TVD děkují za pomoc i svým sponzorům - firmám HOPA, ELVA, TVD, KOVO Valenta a pivovaru Hrádek.

Konečné pořadí turnaje:

1. Nicoma team

2. Kovaříci

3. TJ Paneláky

4. Hadráři

5. Zahradní

6. Závada

7. TVD

8. HOPA

Nejlepší brankář: Lumír Číž

Nejlepší hráč: Martin Holek

Nejlepší střelci: Dan Horáček a Tomáš Vaculík

KOS

 

Náhledy fotografií ze složky Nicoma - vítěz 34.ročníku Štěpánského turnaje