Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavičínské Legendy se rozešly se Zlínem smírně

22. 6. 2015

SLAVIČÍN: V utkání internacionálů v rámci oslav 80 let fotbalu viděli diváci 10 branek, v penaltovém rozstřelu zajistil Valachům výhru nestárnoucí Olda Majc

Ve Slavičíně se v sobotu konaly oslavy 80 let organizované kopané, ke kterým také přispěli fotbaloví vysloužilci a diváci na slavičínském hřišti se určitě nenudili. V utkání mezi domácími Legendami s internacionály Zlína se na hřišti představilo několik bývalých ligových hráčů, jako Petr Klhůfek, Václav Cahyna, Jan Křapa, Libor Bůžek, Stanislav Dostál nebo Franta Ondrušek. Slavičané vyrukovali do boje i s Michalem Švachem, který si v sobotu připsal svoji premiéru v dresu starých pánů. O slavnostní výkop se postarali bývalí vedoucí ligového dorostu v osmdesátých letech - pan Zdeněk Rumplík starší a pan Ignác Matějovič.

Po nezbytných oficialitách se nejdříve oba týmy vzájemně oťukávaly, hru Zlína režírovali Dostál s Cahynou a vpředu zlobil neúnavný Jiří Jaroš. Slavičané nejvíce spoléhali na spolupráci Mirka Strnada s Bothem a Šándorem. Do vedení šli nejdříve hosté, když se trefil Cahyna. Domácí mohli vzápětí srovnat, ale hlavička Radka Bartoše skončila jen na břevně Ondruškovi svatyně. Zkušenější zlínští fotbalisté přidali druhou branku a Slavičané tak museli přepnout na vyšší obrátky. První gól za slavičínské legendy si připsal Michal Švach a do poločasu ještě stačil vyrovnat Dorůšek, do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 2:2. V sestavě Zlína se v závěru půle představil i bývalý slavičínský rodák a později kanonýr Zlína Radek Novák. Utkání řídil novic v rozhodcovském dresu Petr Švach, který ukázal cit pro hru, ale především ve druhém poločasu vůbec neměl lehkou roli.

Začátek druhého poločasu totiž domácím nevyšel úplně podle jejich představ, když Dostál lobem překonal brankáře Dorůška, který nahradil Ocelíka. Zanedlouho šel Zlín po penaltovém faulu na Dostála již do dvoubrankového vedení a katastrofální dvacetiminutovku Slavičanů potrestal pátou brankou Cahyna. V té době byly akcie Slavičanů už na nule, ale šance na zkorigování výsledku přišla deset minut před koncem, kdy se z penalty trefil Both a za pár minut také z druhé penalty Jožka Adámek. Rozhodnout mohl Jaroš, ale trefil jen břevno a v závěrečném náporu se podařilo Valachům přeci jen vyrovnat, kdy se trefil Milan Ptáček mladší. V penaltovém rozstřelu se usmálo štěstí na Slavičany, kdy za Zlín nedal v poslední sérii Standa Dostál a výhru domácím vystřelil nestárnoucí Olda Majc. Nutno podotknout, že utkání se neslo ve velmi přátelské duchu a zlínský celek v závěru nechtěl pokazit Slavičanům jejich oslavy. Po zápase následovalo přátelské posezení obou celků, které tak zavzpomínaly na staré dobré fotbalové časy.

 

FC TVD Slavičín vs FC Fastav Zlín 5:5 (2:2)

Branky FC TVD: Švach M., Dorůšek M, Adámek J., Both M. a Ptáček M. ml.

 

Sestava FC TVD Slavičín:

Ocelík Aleš, Dorůšek Michal - Vaněk Miloš, Heiník Štěpán, Málek Jarda, Argaláš Libor, Both Milan, Švach Michal, Strnad Miroslav, Munster Bronislav, Šándor Josef, Bartoš Radek, Abrhám Petr, Majc Oldřich, Obadal Ladislav, Adámek Josef, Valenta Zbyněk a Ptáček Milan ml.

 

Trenéři: Smolek Jaromír a Divila Jindřich

Sportovní ředitel: Strnad Alois

Generální manager: Koseček Petr

Čestný prezident: Ptáček Milan st.

 

Sestava FC Fastav Zlín:

Ondrůšek František - Bůžek Libor, Cahyna Václav, Bartošek Jaroslav, Křapa Jan, Mlýnek Petr, Dostál Stanislav, Novotný Jaroslav, Janča Jan, Flajšinger Vlastimil, Šlahař Jiří, Jaroš Jiří, Jasenský Jiří, Klhůfek Petr, Bláha Ivan, Chromčák Miroslav, Bůžek Petr, Frohlich Josef a Vidlička Vlastimil st.

 

Trenéři: Polášek Miroslav a Klhůfek Petr

Generální manager: Fuksa Jaromír

Kustod: Jurča Jaroslav

Fotograf: Zahnaš Jan

 

 

Náhledy fotografií ze složky Oslavy fotbalu se Zlínem