Jdi na obsah Jdi na menu
 


DERBY : Slavičín : Štítná 1 : 1

27. 5. 2008

Valašské derby skončilo zaslouženou remízou !

V sobotu 24. května se v rámci májových oslav ve Slavičíně utkaly staré gardy Slavičína a Štítné.
O slavnostní rámec zápasu se nejdříve postaral starosta města Ing. Jaroslav Končický, který provedl slavnostní výkop dlouho očekávaného derby.
Domácí celek narychlo poskládal sestavu, neboť někteří jeho hráči si ještě plnili fotbalové povinnosti v Lipové, za to Štítná přijela do Slavičína ve velmi silné sestavě s 18ti muži do hry.
Úvod utkání byl spíše oťukávací partií, udeřit však mohlo na straně hostujícího týmu, když se do šance řítili domácí Divila a Strnad, ale na výborného brankáře Hošíka nevyzráli. Postupně se hra přelévala z jedné strany na druhou, domácí obrana pracovala velmi důsledně a hosty do šancí příliš nepouštěla a na druhé straně obránci Štítné 2 x vytěsnili míč z brankové čáry. V závěru poločasu se přeci jen hostům po nevinné akci podařilo Holbou překonat Valentu a za stavu 0:1 se šlo také do kabin.
Do druhého poločasu vstoupili lépe Štítňané a domácí zatlačili na vlastní půli, ale výsledkem jejich snažení byla pouze tyč domácí svatyně. V tomto momentu však převzalo otěže zápasu domácí družstvo a začalo hosty přehrávat kombinací především v záložní řadě, ale hosty držel nad vodou stále výtečný Hošík.Vyrovnat se domácím podařilo až v poslední minutě po spolupráci Kosečka s Divilou, kdy posledně jmenovaný s přehledem překonal brankáře Štítné.
Utkání se hrálo ve velmi přátelském duchu a po skončení zápasu následovalo příjemné posezení obou týmů v útrobách slavičínské tribuny.

Legendy Slavičín vs Internacionálové Štítná 1:1 (0:1)
Branky : Divila - Holba V.

Sestava Slavičína :
Valenta - Heiník, Holek, Málek, Adámek, Argaláš, Strnad, Smolek, Munster, Divila, Koseček, Fibich

Sestava Štítné :
Hošík - Šuráň J., Matušinec, Hyžík, Hnilo J., Hnilo P, Holba J., Holba V., Kulíšek, Mareček, Šebák, Tomeček, Liška, Šuráň P.,Floreš, Hnaníček, Černíček a Čočka.

Pár fotek : http://lolas.rajce.idnes.cz/Ze_zapasu_se_Stitnou/

 

Koseček Petr